söndag 25 maj 2014

Baconlindade kycklingfiléer med fyllning

Hejsan!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade er med smaskiga recept och tips på kvällsmat, men ikväll ska jag dela med mig av rätten jag tillagade igår: baconlindade kycklingfiléer med fyllning. Den här rätten passar utmärkt med en fräsch sallad och något läskande att dricka till nu när sommaren snart är här. Jag tillagade mina filéer i ugnen men det går säkert jättebra ute på grillen också, bara man har brynt kycklingen i stekpannan några minuter innan! :)







Recept:
Tid: ca. 1timme
Ugn: 200 grader och 250 grader grill mot slutet

Fyllda kycklingfiléer

4 kycklingfiléer
16 skivor bacon
300 g Philadelphia vitlök och örter, eller annan smak
3 dl grädde
3 vitlöksklyftor
½ citron, saft och zest
chilikrydda (Santa Maria - Chili Explosion)
peppar
salt

16 tandpetare

Snitta upp kycklingfiléerna så de delar på sig, lägg filéerna utvikta på skärbrädan och salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en stekpanna och låt en klick smör bli ljusbrunt i den. Bryn filéerna med snittytan mot stekpannan i någon minut tills sidan fått färg, vänd sedan filéerna och bryn dem tills de fått färg. Lägg sedan undan kycklingfiléerna i en ugnssäker form och vik ihop så att snittytorna möts, låt sedan filéerna svalna en stund. Kycklingfiléerna kommer nu bli lätta att hantera när fyllningen ska i, om man inte viker ihop dem igen så kommer de stelna helt utvikta och då blir det svårt att fylla och linda ihop dem.

Blanda ihop ungefär en tredjedel av philadelphiaosten med grädden och låt koka upp på medelvärme, sänk till lågvärme och tillsätt en vitlöksklyfta, chili, salt och peppar. Låt såsen småputtra på spisen och rör om då och då. Koka tagliatelle.

Riv skalet på citronen över och inuti kycklingfiléerna och pressa över några droppar citronsaft över varje filé. Lägg ut 4 skivor bacon på skärbrädan  per kycklingfilé och placera filén i mitten. Klicka en rågad matsked philadelphiaost i varje kycklingfilé och bred ut den jämnt. Tryck ihop filén och vira baconet runt, sätt fast baconet i kycklingen med tandpetarna. Lägg de inlindade kycklingfiléerna i formen och tillaga dem färdigt i ugnen tills dem är klara, ca.20 min. Vrid upp värmen till 250 grader och sätt på grill, baconet ska bli knaperstekt på toppen.

Servera kycklingen med en fräsch sallad, tagliatelle med lite sås på och något gott att dricka till.

Det passar även utmärkt med basmatiris eller en somrig, ljummen potatissallad till om man hellre vill ha det! :)






4 kommentarer:

  1. Var är fläskkarre`n? Det är många som vill se den...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev aldrig att jag tog kort på den tyvärr, men det kommer recept på liknande rätt imorgon. Det är ett recept på marinad som passar olika köttyper och delar. :)

      Radera
  2. Nähä, du hann förstås inte. Känner igen det där sen du var liten. Ställ fram maten innan du släpper in vargarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir fler gånger. Du kanske har tur så du får äta det när jag kommer hem! ;)

      Radera