Recept:
Ugn: 200 grader
3 stora kycklingfiléer
3½ dl vispgrädde
1 banan
1 liten zucchini
ca. 10 körsbärstomater
3 dl chilisås
140 g bacon
saltade jordnötter och cashewnötter
cayennepeppar
paprikapulver
svartpeppar
salt
Skär kycklingfiléerna i jämnstora bitar (ca. 5 bitar/ filé) och bryn dem i smör, salta och peppra. Kycklingbitarna ska inte vara färdigtillagade! Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skölj zucchinin och skär den i jämnstora skivor, ca. 1,5-2 cm tjocka, och salta och peppra dem på bägge sidor. Stek zucchinibitarna i en klick smör tills de börjar bli mjuka. Skala och dela upp bananen i skivor eller halvor, skölj körsbärstomaterna och fördela grönsakerna och bananen jämnt över kycklingbitarna. Skär baconet i mindre bitar och stek till det är knaprigt, lägg sedan baconet på en bit hushållspapper så det mesta av fettet sugs upp av papperet.
Vispa grädden i en bunke till det blivit lätt och fluffigt, vänd sedan ned chilisåsen och smaka av med resterande kryddor. Paprikapulvret ger ingen direkt smak, utan tillsätts för att stärka färgen på såsen.
Bred ut chiligrädden över ingredienserna i formen och toppa med nötterna och baconet.
Jacob ska stå i ugnen i ungefär 15 minuter, eller tills det blivit fin gyllene färg på ytan.
Hoppas det ska smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar