Hejsan! Nu var det alldeles för länge sedan jag uppdaterade den här matbloggen med mumsiga recept, men jag har bunkrat upp under tiden jag varit borta med läckra maträtter jag har tänk dela med mig av!
Som sagt, hösttider = pumpatider och med all rätt. Pumpa är jättekul att jobba med i matlagning, man kan göra så himla mycket av en enda ingrediens! Jag har aldrig använt pumpa i min matlagning förut så det blev lite utav ett spännande experiment för mig. När jag hade pumpan framför mig tänkte jag om och om för mig själv: "Hur ska jag göra nu??". Tillslut tog jag modet till mig och bara körde på som jag trodde var det bästa sättet, hela frukten skulle ju ändå användas på ett eller annat sätt så vem skulle bry sig om det blir snyggt skuret eller ej? Hur som helst, av den läckra pumpan ni ser på bilden blev det kanel och kardemumma doftande pumpasoppa och en lätt och luftig pumpapaj med pepparkakskryddor. Supergoda recept båda två som ni måste testa vid tillfälle! ;)
Recept:
Pumpasoppa med kanel och kardemumma
Tid: ca. 30-40 minuter
1 kg pumpa
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3 cm färsk ingefära
1 tsk stött kardemumma
½ citron (saft)
8 dl vatten
1/3 kruka färsk koriander
½ tsk strösocker
1 kanelstång
½ apelsin (skal)
rapsolja
salt
svartpeppar

Jag serverade soppan med en sked turkisk yoghurt blandat med lite färsk ingefära, apelsinskal och -saft.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag ändrade lite i receptet på det viset att jag tillade mer kanel och kardemumma än det står skrivet i hans recept, och jag ville ha en touch av fräschör så jag använde mig av rivet apelsinskal av en hel apelsin. Hoppas ni finner hans recept lika lyckat som jag gjorde! :)
Duktig Piga vi har, och pajen är typiskt dig.Kram mammis!
SvaraRaderaTack mamma! Jag får bjuda på den hemma någon dag :) Kramar
Radera